Stora Idrottsdagens artister

ace-wilder_940px

Ace Wilder – ständigt aktuell!

Ace Wilder imponerade stort i Melodifestivalen 2016 med låten ”Don’t Worry” (se videon här). Det starka dansnumret tog henne till en tredjeplats och låten klättrade snabbt på Spotfiys tio i topp lista och har i dagsläget streamats närmare 7 miljoner gånger. I juni 2016 släpptes singeln ”Selfish”. Soundmässigt tar ”Selfish” Ace Wilder in på nya spår där ni kanske inte är vana att träffa henne.
– Jag har varit ’selfish’ i mitt liv, säger Alice. Jag hatar att erkänna det men det är ett faktum. Titeln är så självförklarande som en låttitel kan vara, budskapet blir ännu tydligare om ni tittar på videon. Videon till ”Selfish” kan du se här.

Rutinerad artist
Ace Wilder (Alice Gernandt) slog igenom med låten ”Busy Doin’ Nothin” (se videon här) i Melodifestivalen 2014, där hon slutade på en andra plats. Redan fem veckor efter release hade låten sålt dubbel platina i Sverige och legat #1 på såväl Spotify som radiolistan. Strålkastarljuset har Alice ”Ace Wilder” Gernandt varit vän med sedan barnsben. Under uppväxten i den ständiga sommaren på Miami Beach i Florida, där hon bodde mellan hon var 7 och 17 år, jobbade Ace och hennes syskon som barnmodeller. Fyra år senare såg hon ett gäng tjejer uppträda på skolan, och blev fast besluten om att komma med i danstruppen. Men Ace Wilder drömde i smyg om att stå på scen som artist. När hon flyttade tillbaka till Sverige satte en fotskada stopp för danskarriären och hon började på allvar att satsa på musiken. Tillsammans med Alina Devecerski och Litho Nericcio startade Ace bandet PMD som släppte ett par singlar. Därefter började Ace skriva låtar till andra artister bl.a. Medina och Stefanie Heinzmann. Under sex år försörjde sig Ace som professionell låtskrivare och har bland annat haft imponerande 3 Top 10-singlar på den tyska singellistan. Men Ace längtade upp på scen och började skriva musik till sig själv. Hon laborerade fram en eklektisk musikmix som bottnar i en kärlek till gamla tiders superstjärnor som Michael Jackson, Prince och Elvis Presley som hon har blandat upp med moderna idoler som Beyoncé, Brandy och Gwen Stefani.

AKTUELLT:
Ace Wilder tävlar i Melodifestivalen 2017
Deltävling 1: Göteborg 4/2 2017
Ace Wilder – Wild Child
Låtskrivare: Peter Boström, Thomas G:son, Ace Wilder

På Stora Idrottsdagen kan du se och höra Ace Wilder live, biljetter bokar du här!

 

studiodanza

 

Studio Danza inleder galan!

Studio Danzas mål är att sprida dansglädje och att lära ut de olika dansarterna med undervisning av hög kvalité. Från att ha startat med 74 elever första terminen, har studion vuxit till att i dag ha 11 lärare och ca 500 elever. Studion har ett 15-tal olika danskurser uppdelade i åldersgrupper och svårighetsgrader. Missa inte denna dansanta inledning, boka din biljett här!

 

sep 17, 2014 | Posted by | Kommentarer inaktiverade för Stora Idrottsdagens artister
Premium Wordpress Themes by UFO Themes